Novinky

Máš predsa fantáziu!

Máš predsa fantáziu!

Marianne Dubucová

Výhody dyslexie: Odomknite skrytý potenciál mozgu dyslektika!

Výhody dyslexie: Odomknite skrytý potenciál mozgu dyslektika!

Brock L. Eide, M.D., M.A., Fernette F. Eide, M.D.

Triky našej gramatiky

Triky našej gramatiky

Terézia Lampartová

Správy

Tlačová konferencia MAČKA

23.10.2014

Tlačová konferencia MAČKA

PRVÁ KNIHA SVOJHO DRUHU

NA SLOVENSKU!

Dňa 23. októbra sme krstom uviedli do života našu knižnú novinku - titul MAČKA. Krstilo sa chutnými granulkami a krstnom mamou sa stala milá Janka Hospodárová.

 

Kniha MAČKA, ktorá práve vyšla vo Vydavateľstve Príroda, poskytuje ucelené informácie a poznatky, ktoré uvítajú všetci chovatelia, praktickí veterinárski lekári či študenti veterinárskej medicíny. Jednotlivé kapitoly sa venujú anatómii, fyziológii a klinickým problémom (interným, infekčným, parazitárnym chorobám a chirurgii v rámci jednotlivých sústav). Časť knihy je venovaná otravám, najčastejšie sa vyskytujúcim vývinovým chybám, výžive a etológii mačiek. Kapitola v závere knihy uvádza základné rozdiely medzi mačkou divou a mačkou domácou.

 

 Kniha je určená aj tým, ktorí svoj voľný čas venujú záchrane a rehabilitácii opustených mačiek a snažia sa im nájsť milujúce rodiny. Knihu MAČKA nájdete v každom dobrom kníhkupectve alebo na www.priroda.sk.

 

O krste knihy písali aj v médiách:

 

"V priestoroch bratislavského hotela Apollo prezentovalo dnes doobeda vydavateľstvo Príroda osobitú publikáciu nielen pre veterinárov, ale aj pre záujemcov a chovateľov Mačka. Tlačovú konferenciu viedla Jana Hospodárová, známa svojou láskou k zvieratám a jej citlivý prístup k téme smerom k verejnosti ocenil aj jeden z autorov, profesor Ján Danko. Spolu s Katarínou Vdoviakovou a Tatianou Weissovou z Univerzity veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach reprezentovali širší autorský kolektív, ktorý prvý krát u nás spracoval danú tému takto obšírne a profesionálne.

Spomenuli napríklad známy vyrovnávací reflex pri páde, aj to, že čierne mačky sú agresívnejšie, hoci by sa nijakým spôsobom nemali spájať s bosoráctvom, ako to v ľudovej tradícii býva. Mačky sa tiež napríklad nedajú trénovať, hoci výnimky existujú, a vedia nažívať aj so psami, ale iba v jedinom prípade: keď sa im pes podriadi! Autori nezabudli spomenúť aj veľkého milovníka mačiek, spisovateľa Ladislava Balleka. Knižku uviedli do života posypaním granulami."

Radoslav Matejov, Knižná revue (foto i text)

 

Ponuka

Katalóg

Nový katalóg učebníc pre základné školy.

Kontakty

IKAR, a. s.

divízia PRÍRODA
Miletičova 23
821 09 Bratislava

02/49 104 333
ikar@ikar.sk

Ste prihlásený ako súkromná osoba!

Ste prihlásený ako veľkoobchod!

Ste prihlásený ako škola!