Neuheiten

Jeff Kinney

Jodi Ellen Malpas

James Clavell

Jodi Ellen Malpas

In Vorbereitung

Emma Baxter-Wright

Messages

23.10.2014

PRVÁ KNIHA SVOJHO DRUHU

NA SLOVENSKU!

Dňa 23. októbra sme krstom uviedli do života našu knižnú novinku - titul MAČKA. Krstilo sa chutnými granulkami a krstnom mamou sa stala milá Janka Hospodárová.

 

Kniha MAČKA, ktorá práve vyšla vo Vydavateľstve Príroda, poskytuje ucelené informácie a poznatky, ktoré uvítajú všetci chovatelia, praktickí veterinárski lekári či študenti veterinárskej medicíny. Jednotlivé kapitoly sa venujú anatómii, fyziológii a klinickým problémom (interným, infekčným, parazitárnym chorobám a chirurgii v rámci jednotlivých sústav). Časť knihy je venovaná otravám, najčastejšie sa vyskytujúcim vývinovým chybám, výžive a etológii mačiek. Kapitola v závere knihy uvádza základné rozdiely medzi mačkou divou a mačkou domácou.

 

 Kniha je určená aj tým, ktorí svoj voľný čas venujú záchrane a rehabilitácii opustených mačiek a snažia sa im nájsť milujúce rodiny. Knihu MAČKA nájdete v každom dobrom kníhkupectve alebo na www.priroda.sk.

 

O krste knihy písali aj v médiách:

 

"V priestoroch bratislavského hotela Apollo prezentovalo dnes doobeda vydavateľstvo Príroda osobitú publikáciu nielen pre veterinárov, ale aj pre záujemcov a chovateľov Mačka. Tlačovú konferenciu viedla Jana Hospodárová, známa svojou láskou k zvieratám a jej citlivý prístup k téme smerom k verejnosti ocenil aj jeden z autorov, profesor Ján Danko. Spolu s Katarínou Vdoviakovou a Tatianou Weissovou z Univerzity veterinárneho lekárstva a farmácie v Košiciach reprezentovali širší autorský kolektív, ktorý prvý krát u nás spracoval danú tému takto obšírne a profesionálne.

Spomenuli napríklad známy vyrovnávací reflex pri páde, aj to, že čierne mačky sú agresívnejšie, hoci by sa nijakým spôsobom nemali spájať s bosoráctvom, ako to v ľudovej tradícii býva. Mačky sa tiež napríklad nedajú trénovať, hoci výnimky existujú, a vedia nažívať aj so psami, ale iba v jedinom prípade: keď sa im pes podriadi! Autori nezabudli spomenúť aj veľkého milovníka mačiek, spisovateľa Ladislava Balleka. Knižku uviedli do života posypaním granulami."

Radoslav Matejov, Knižná revue (foto i text)

 

Ponuka

Katalóg

Kontakty

Vydavateľstvo Príroda, s. r. o.
Koceľova 17
821 08 Bratislava 2

 

02 55 42 51 60

priroda@priroda.sk

 

Ste prihlásený ako súkromná osoba!

Ste prihlásený ako veľkoobchod!

Ste prihlásený ako škola!