Správy

Tip na august!

27.07.2015

Tip na august!

ABECEDA HUBÁRA

 

Hubárska sezóna začína!


Čo potrebuje rekreačný hubár, keď chce nazbierať dobré jedlé huby? Autori tejto knihy vychádzali z vlastných skúseností, ale aj z rozhovorov s praktickými hubármi, ktorí sa zaujímajú o huby aj ako o surovinu na kuchynské využitie.


Začínajúci hubár potrebuje vedieť, aké huby má zbierať. Chce ich bezpečne rozpoznať v prírode. Potrebuje vedieť, kedy a kde ich má hľadať. Musí však vedieť, ako ich zbierať, prepravovať a uskladňovať. Tieto informácie chce získať rýchlo, bez zdĺhavého hľadania v množstve informácií, ktoré práve nepotrebuje. A práve tieto informácie nájde v knihe Abeceda hubára!


Kniha obsahuje sto, podľa názoru autorov, najchutnejších druhov. Považovali však za potrebné upozorniť, na ktoré nebezpečné druhy si treba dať pozor a desať z nich je vyobrazených v zadnej časti knihy.


Pri pozornom preštudovaní tejto knihy by ste sa mali vyhnúť sklamaniu a nezdarom v určovaní nájdených húb. Skôr, než sa vyberiete do lesa. Dôkladne si ju prezrite, nájdete v nej potrebné informácie na úspešný zber húb.

Hlavným poslaním tejto publikácie je poskytnúť záujemcom o hubárčenie základné rady, ako a kde huby zbierať, správne ich určovať a zužitkovať.

 

Rok vydania: 2014
Väzba: flexi väzba
Formát: 130 x 190 mm
Rozsah: 136 strán

 

Knihu si môžete zakúpiť TU!

Ponuka

Katalóg

Nový katalóg učebníc pre základné školy.

Kontakty

IKAR, a. s.

divízia PRÍRODA
Miletičova 23
821 09 Bratislava

02/49 104 333
ikar@ikar.sk

Ste prihlásený ako súkromná osoba!

Ste prihlásený ako veľkoobchod!

Ste prihlásený ako škola!